Hanneke van Veen

Droog blijven …

Posted on: 12 november 2020

Sinds een aantal maanden wandelen Rob en ik dagelijks zo’n 5.000 stappen. Dat wordt netjes bijgehouden op een stappenteller op zijn mobieltje. Op grond van de informatie op internet over dat aantal en onze leeftijd (151 jaar) lijkt ons dat voldoende. In de praktijk komen we gemiddeld op 6.000 per dag. Maar het is niet alleen gezond om dagelijks te lopen, het is ook prettig om ons niet te vervelen tijdens de Corona-beperkingen. Nu de horeca ons niet meer kan ontvangen nemen we in een rugzakje zelf koffie, thee en wat lekkers mee. In parkjes en bossen kunnen we daar op een bankje heerlijk van genieten.

Maar soms regent en/of waait het flink. Dan maar thuisblijven? Nee. We hebben daar gelukkig iets op gevonden: We stappen in de auto en rijden naar een enorm gebouw, vlak achter station Hollands Spoor: de Megastores. Het is een winkelcentrum van drie etages dat al jaren een kwijnend bestaan lijdt. Het overgrote gedeelte van de woon/slaap- en keukenwinkels staat leeg. Op de begane grond zijn een Aldi, Kruidvat, Blokker, Xenos en nog zo wat winkels en … MacDonalds waar je lekkere koffie kunt kopen voor € 1 (bejaardenkorting). Als je een extra bekertje vraagt, heb je samen aan die ene koffie meer dan genoeg.

De kosten zijn verder laag, want per uur betaal je voor parkeren maar € 1.
Lopen is er prettig. Je kunt de sporadische andere aanwezigen ruimschoots passeren. Er zijn brede gangen op drie verdiepingen. Zonder moeite kan je er een kilometer of twee lopen. Het is er schoon en de hele week open. Enige nadeel is dat het toilet (2theloo) door de week vaak dicht is.

Van alles wordt in de Megastores geprobeerd om extra publiek te trekken,
zoals deze ‘Op z’n kop’-stand. Met weinig succes overigens.
Advertentie

1 Response naar "Droog blijven …"

Heel leuk verhaal Hanneke en zo blijf je mooi in beweging met elkaar! 👍😀 Hartelijke groeten, Ilona leenhouts

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Hanneke van Veen

Populaire berichten & pagina’s

%d bloggers liken dit: