Hanneke van Veen

Raap je rijk!

Posted on: 23 juli 2021

Al jaren en jaren rapen Rob en ik rommel van de straten en in parken, maar sinds 1 juli 2021 worden we daarvoor ook nog financieel beloond, want vanaf die datum is er statiegeld op kleine plastic flesjes die vaak op straat worden weggegooid. De eerste bon leverde maar liefst € 1,75 op en sindsdien is er al totaal voor zo’n 5 euro gevonden. Iedere keer dat Rob zo’n flesje op straat vindt spring hij luid roepend: KASSA!!! een gat in de lucht, wat een duidelijk voorlichtende werking heeft voor het vaak verbijsterde publiek.
Hij kan het niet laten om dan allerlei rekensommetjes te maken. Als we elke dag voor een euro vinden is dat meer dan € 350 per jaar, waarvoor we weer heel wat bomen kunt planten, of een leuk weekendje uit.
Wat een rijkdom, wat een geluk!

PS We weten dat we met dit bericht (en dat in de lucht springen) onze eigen glazen ingooien, maar hebben het over voor de goede zaak: de stad en het land schoner en groener, groener en nog groener.

Advertentie

4 Reacties naar "Raap je rijk!"

En waar kun je de gevonden flesjes inleveren?

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Like

Bij elke supermarkt, in de automaat waar je ook statiegeld glas in kunt leveren

Like

Hoi lieverds Hoe is het met jullie??Kom binnenkort een bakkie doen hoor.Maar vraagje,waar lever je deze flesjes in??? Gr Jos Verstuurd vanaf mijn iPhone

>

Like

Hee Jos, Leuk om weer van je te horen, je bent van harte welkom hier. En die flessen kan je in iedere supermarkt in dezelfde automaat als voor statiegeld glas inleveren.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Hanneke van Veen

Populaire berichten & pagina’s

%d bloggers liken dit: