Hanneke van Veen

Bijzondere rommelmarkt voor bomen

Posted on: 28 april 2018

Zoals inmiddels uit dit blog duidelijk is, zet ik me graag in voor meer bomen in Nederland en elders. Vorig jaar organiseerden we een soort rommelmarkt die flink wat geld opbracht. Dus dat doen we nog een keer …

Op zaterdag 9 juni 2018 houden we er weer een in de bibliotheek Duinoord, ook deze keer op een speciale manier, duidelijk omschreven aan het einde van dit artikel.

Het lijkt allemaal vrij hopeloos als je hoort hoeveel bomen we op onze wereldbol per seconde kwijtraken. Dat zijn er maar liefst 317 per seconde. Voor  Nederland is er ook een berekening gemaakt: sinds 2013 verdwijnt hier 1.350 ha per jaar, omgerekend 2700 voetbalvelden.
Er zijn allerlei oorzaken van die ontbossing. In Nederland speelt momenteel de essentaksterfte. Bijna alle essen, en dat zijn er heel veel, zijn aangetast en moeten gekapt.

Toch moeten we niet bij de pakken neerzitten en proberen iets te doen aan de beangstigende gevolgen van de klimaatverandering. Die eerdere rommelmarkt bracht € 670 op dat rechtstreeks is overgemaakt naar Trees for All, een landelijke organisatie die zich al jaren met succes inzet voor herbebossing.
En wat is naast het zinvolle het leuke van deze activiteit? Dat je op een goede manier van je spullen kunt afkomen en nieuwe spullen kunt ‘kopen’ voor redelijke door jou zelf te bepalen prijzen.

Regels voor de rommelmarkt

  • Breng overtollige (maar nog goed bruikbare huisraad, kleding, boeken, kunst etc.) die dag tijdig naar de Bibliotheek Sweelinckplein, Den Haag. Alles wat u kunt missen, maar waar een ander nog plezier van kan beleven.
  • De spullen kunnen worden uitgestald op klaarstaande tafels. Niets wordt geprijsd.
  • Bepaal zelf wat je wilt betalen voor de goederen die je wilt meenemen. 
  • Stop het geld in een klaarstaande doos en vul het (hopelijk) aan met een donatie.
  • Alle niet verkochte spullen worden aan het einde van de dag meegenomen door Emmaus Beeklaan, die de opbrengst daarvan ook voor goede doelen bestemt.
  • Koffie, thee, hapjes e.d. tegen kleine vergoeding.
  • Datum: zaterdag 9 juni, van 11 tot 4 u
  • Adres: Sweelinckplein 42, 2517 GP Den Haag (hoek Reinkenstraat)
  • Vragen/reacties: hannekevveen@gmail.com , 06 55 77 26 70

4 Reacties to "Bijzondere rommelmarkt voor bomen"

[…] Meer weten? Klik dan op: https://hannekevanveen.wordpress.com/2018/04/28/bijzondere-rommelmarkt-voor-bomen/ […]

Like

Plaats een reactie

Hanneke van Veen